Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Αργεντινή-Νιγηρία 1-0 (Video)

Ενα γρήγορο γκολ του Χέινσε στο 6' ήταν αρκετό για την Αργεντινή να νικήσει την Νιγηρία και να ξεκινήσει με το δεξί το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει στις πρεμιέρες στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις.
Φουλ επίθεση έδειξε με το σχήμα του ο Μαραντόνα και οι παίχτες του έκαναν το ιδανικό ξεκίνημα με μπροστάρη τον Λίο Μέσι. Ο μικρός μάγος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την εκπληκτική του χρονιά με την Μπαρτσελόνα.
Στο 4' πέρασε τη... μισή Νιγηρία, αλλά ο Ιγκουαΐν έχασε ένα γκολ που ήθελε προσπάθεια να καταφέρεις να μην στείλεις την μπάλα στα δίχτυα. Δεν πέρασε ένα λεπτό και ο Μέσι με μια βολίδα ανάγκασε τον Ενιάμα να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτέλεσε ο Βερόν και ο Χέινσε με κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ μόλις στο 6'. Οποιο άγχος μπορεί να είχαν τα παιδιά του Ντιέγκο για την πρεμιέρα, εξαφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ.
Οι Νιγηριανοί επηρεάστηκαν από το δυνατό ξεκίνημα των αντιπάλων τους με αποτέλεσμα στα πρώτο 25 λεπτά ουσιαστικά να μην υπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο. Σε κάποια σημεία μάλιστα της συνάντησης φάνηκαν να πελαγοδρομούν, με τους Αργεντίνους να φτάνουν εύκολα στην αντίπαλη εστία.
Στο 18' ο Μέσι βρήκε και πάλι χώρο αλλά ο πορτιέρο τον "Σούπερ Αετών" τον σταμάτησε για δεύτερη φορά. Τρία λεπτά αργότερα ο Ιγκουαΐν έχασε και δεύτερο τετ-α-τετ μετά απο καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Τέβες, ενώ στο 23' η αεροπορία των "μπιανκοσελέστε" απείλησε ξανά σε στημένη φάση με την κεφαλιά του Σάμουελ. 



.....Η συνέχεια φυσικά της αναμέτρησης δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί στον ίδιο μοτίβο. Βρισκόμαστε στο τέλος μια κουραστικής χρονιάς για τους περισσότερους πρωτοκλασάτους παίκτες, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει αισθητά.

Λίγο και το γκολ, λίγο και η άνεση που κρατούσαν οι Αργεντίνοι το 1-0 έφταναν για να οδηγηθούν σε σημείο... επικίνδυνης χαλάρωσης οι ποδοσφαιριστές του Μαραντόνα. Ομως οι Νιγηριανοί δεν μπόρεσαν να την εκμεταλλευτούν δημιουργώντας μόνο μια καλή ευκαιρά με τον Ομπάσι στο 28'.

Και πάλι καλά να λένε οι Αφρικανοί που είχαν σε σπουδαία μέρα τον Ενιάμα ο οποίος στο 37' σταμάτησε για τρίτη φορά τον Λίο Μέσι. Ετσι κατάφεραν και πήγαν στα αποδυτήρια μένοντας μέσα στο παιχνίδι.

Μάλιστα λίγο πριν αφήσουν τον χορτάρι μετά τα πρώτα 45', οι παίκτες του Λάγκερμπακ συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου για να προσευχηθούν για ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο! .....



......Λίγο πριν αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο, οι Νιγηριανοί ξανασυγκεντρώθηκαν στο κέντρο για να προσευχηθούν αγκαλιασμένοι. Μόνο που η Αργεντινή δεν αντιμετωπίζεται μόνο... με προσευχές.

Χωρίς κόπο και ιδρώτα η "μπιανκοσελέστε" κράτησε το 1-0 στο ξεκίνημα της επανάληψης, έχοντας ευκαιρίες όπως με τον Μέσι στο 47' να καθαρίσει τον αγώνα.

Με την κατοχή της μπάλας μετά από μία ώρα αγώνα να αγγίζει το 60% για την Αργεντινή, οι ποδοσφαιριστές του Μαραντόνα είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Την ίδια ώρα ο αντίπαλος Σουηδός τεχνικός ανακάτευε την τράπουλα στην επίθεση προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. .....

....Με το σκορ όμως στα επίπεδα του 1-0, το παιχνίδι μπορούσε να ανατραπεί σε μία φάση. Ειδικά από την στιγμή που Μέσι (66') και Ιγκουαΐν (67') έχασαν κλασικές ευκαιρίες για το 2-0, ο περίφημος νόμος του ποδοσφαίρου απειλούσε τη νίκη των Αργεντίνων.

Ενας νόμος που παραλίγο να εφαρμοστεί στο 71' όταν το σουτ του Ταϊβό έφυγε μόλις άουτ. Ο Μέσι όμως δεν έβαλε... μυαλό, ή πιο σωστά τον σταμάτησε για άλλη μια φορά ο εκπληκτικός Ενιάμα στο 81' με αποτέλεσμα στο επόμενο λεπτό να φτάσει κοντά στο 1-1 ο Ούτσε που κλώτσησε άουτ μια σπουδαία ευκαιρία.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στον αγώνα που έληξε με το ίδιο σκορ, όπως και η πρεμιέρα των δύο ομάδων το 2002 στην Ιαπωνία. ....



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Σάμουελ, Ντεμιτσέλις, Χέινσε, Ντι Μαρία (85' Μπουρντίσο), Μαστσεράνο, Βερόν (75' Μάξι Ροντρίγκες), Γκουτιέρες, Ιγκουαΐν (78' Ντιέγκο Μιλίτο), Τέβες, Μέσι

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενιάμα, Ταϊβό (75' Ούτσε), Σίτου, Γιόμπο, Οντιά, Αντελέγε, Ετούχου, Κάιτα, Ομπάσι (60' Οντεμβίγκιε), Ομπίνα (52' Μάρτινς) , Αγεγμπένι

Γήπεδο: "Ellis Park Stadium", Γιοχάνεσμπουργκ

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Γκολ: 6' Χέινσε

Κίτρινες κάρτες: 41' Γκουτιέρες - 77' Αρούνα

Κόκκινες κάρτες: - 



πηγή :sport24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: