Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Φιλικοί αγώνες....

Εκτός αποστολής των ΗΠΑ για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής έμεινε ο Εντι Τζόνσον , ο επιθετικός του Αρη "κόπηκε" την τελευταία στιγμή από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας,μαζί με άλλους έξι ποδοσφαιριστές...Πρόκειται για τους αμυντικούς Τσαντ Μάρσαλ και Χιθ Πιρς, τους μέσους Αλεχάντρο ΜπεντόγιαΣάσα Κλιέσταν και Ρόμπι Ρότζερς και τον επιθετικό Μπράιαν Τσινγκ που μαζί με τον Τζόνσον αποχαιρέτησαν το προπονητικό κέντρο στο οποίο πραγματοποιείται το βασικό στάδιο προετοιμασίας των Αμερικανών.


Τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων ήταν :



Τα αποτελέσματα των φιλικών
Ολλανδία-Μεξικό 2-1
(17', 41' φαν Πέρσι - 74' Ερνάντεζ)
Γαλλία-Κόστα Ρίκα 2-1(22' αυτ. Σεκέιρα, 83' Βαλμπουενά - 11' Ερνάντεζ)

--  Οι Γάλλοι παρατάχθηκαν σε σχήμα 4-3-3 με τον Ουιλιάμ Γκαλάς να κάνει την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους μετά από δύο μήνες. Στην επίθεση οι Γκοβού και Ριμπερί κάλυπταν τις πτέρυγες, ενώ ο Νικολά Ανελκά ήταν η κορυφή της επίθεσης για ένα ημίχρονο. Σε αυτήν τη χρονική περίοδο, οι φιλοξενούμενοι με μία αντεπίθεση κι ένα λάθος του Μανταντά , βρέθηκαν μπροστά στο σκορ χάρη στον Κάρλος Ερνάντεζ. Η χαρά τους δεν κράτησε πολύ αφού ο Ριμπερί ισοφάρισε στο 22', με τη βοήθεια του Ντάγκλας Σεκέιρα.Οι Γάλλοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, αλλά όχι με ιδιαίτερο πάθος. Οι αλλαγές του Ντομενέκ δεν περιελάμβαναν το όνομα του Τζιμπρίλ Σισέ, εν αντιθέσει με τους άλλους τρεις επιθετικούς που είχε στον πάγκο (Ματιέ Βαλμπουενά, Τιερί Ανρί και Αντρέ Πιερ Ζινιάκ), οι οποίοι πέρασαν στον αγώνα στο δεύτερο μέρος. Ο Βαλμπουενά, μάλιστα, στο 83ο λεπτό της συνάντησης έβαλε μπροστά τη Γαλλία με 2-1 στο ντεμπούτο του, σκορ που έμεινε μέχρι τέλους.

-- Ανώτερη  η Ολλανδία άρχισε με το δεξί τις φιλικές αναμετρήσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Οι "οράνιε" αντιμετώπισαν το Μεξικό στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας και παρά το αποδυναμωμένο ρόστερ που είχε στη διάθεσή του ο Μπερτ φαν Μάρβαϊκ, πήραν τη νίκη με 2-1. Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ήταν αρκετά κεφάτος και έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο 17' και στο 41' κατάφερε να βρει το στόχο και να δώσει προβάδισμα στους Ολλανδούς. Οι "τρικολόρ" πίεσαν περισσότερο στο δεύτερο μέρος, όταν και βρήκαν το γκολ από τον Τσίτσο Ερνάντεζ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το 17ο σερί παιχνίδι που η Ολλανδία παραμένει αήττητη, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: