Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΣΤΟ ΡΙΟ...


Σήμερα στο Ρίο ντε Τζανέϊρο γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπυ στον πλανήτη, αυτό ανάμεσα στην Φουμινένσε και την Φλαμένγκο. Το ντέρμπυ αυτό είναι γνωστό και σαν Φλα-Φλου.


Η κόντρα των δύο ομάδων ξεκινάει από το 1911, όπου ορισμένοι δυσαρεστημένοι παίχτες της Φλουμινένσε έφυγαν και πήγαν στο αθλητικό σωματείο της Φλαμένγκο που τότε δεν είχε καν ποδοσφαιρική ομάδα. Από την επόμενη χρονιά έγινε το πρώτο Φλα-Φλου με 800 θεατές, όπου για την εποχή εκείνη ήταν μεγάλο νούμερο. Τα ντέρμπυ των δύο ομάδων γίνονται στην κοινή τους έδρα, στο Μαρακανά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φλα-Φλου κατέχει το ρεκόρ θεατών σε ποδοσφαιρικό αγώνα με 194,603 θεατές το 1963 σε έναν αγώνα που έληξε 0-0.


Στα στοιχηματικά του αγώνα όπως σε κάθε ντέρμπυ έτσι και σε αυτό είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις. Θεωρητικά η Φλαμένγο είναι καλύτερη ομάδα και θα χτυπήσει τον τίτλο. Από την άλλη η Φλου θα διεκδικήσει μια θέση στο Sudamericana ή στην καλύτερη μια θέση στο Lipertadores. Προσωπικά σήμερα δεν θα ακουμπήσω σημείο, αν και καλοβλέπω το χ, και θα πάω στα 2-3 τέρματα.


Συνολικά οι επιλογές μου από την Βραζιλία είναι ...


Φλουμινένσε-Φλαμένγκο -- 2-3 τέρματα (2-1)
Γκρέμιο-Αβάϊ -- 1 (3-0)
Κρουζέϊρο-Μποταφόγκο -- όβερ (1-0)
2/3
Καλή μας επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: