Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ...


Καλησπέρα παιδιά. Σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο, γνωρίζοντας ότι είναι μεγάλο ρίσκο να κάνω πρόβλεψη από τώρα, πήρα την απόφαση να στηρίξω για νικητή του τουρνουά την Βραζιλία.

Θα στηρίξω τους Βραζιλιάνους για συγκεκριμένους λόγους. Πρώτα από όλα το ότι δεν πάνε ως γκανιάν-φαβορί, εμένα με κάνει αισιόδοξο. Όποτε η Βραζιλία πάει σε παγκόσμιο κύπελλο με τυμπανοκρουσίες και μεγάλες βλέψεις δεν κάνει τίποτα. Φέτος η Σελεσάο πάει χωρίς πολλά λόγια και με χαμηλό προφίλ.

Ένας άλλος λόγος που με κάνει αισιόδοξο είναι ο προπονητής Κάρλος Ντούνγκα, όπου σαν παίχτης είχε τεράστια εμπειρία από παγκόσμια κύπελλα, αλλά και σαν προπονητής έχει σοβαρότητα και ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες. Είναι το απόλυτο αφεντικό στα αποδυτήρια πάνω από τα αστέρια της ομάδας και πάνω από τα θέλω του κόσμου. Αυτό το απέδειξε αφήνοντας εκτός Μουντιάλ τον Ροναλντίνιο και τον Πάτο.

Τέλος, βασικό ρόλο στην επιλογή μου παίζει το ρόστερ της ομάδας. Παίχτες σαν τον Λούσιο, Μαϊκόν, Ντάνι Άλβες, Ζ.Σίλβα, Φ.Μέλο,Ρομπίνιο, Κακά, Γκραφίτε, Λουίς Φαμπιάνο και τους άλλους παίχτες που διαθέτει, δημιουργούν ένα αξιόμαχο σύνολο που μπορεί να κοντράρει τους πάντες.

Η Βραζιλία είναι στον 7 όμιλο και θα αγωνιστεί κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, την Πορτογαλία και την Β.Κορέα. Πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα προκριθεί και μετά αν τερματίσει πρώτη θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του 8 ομίλου που λογικά θα είναι μια εκ των Χιλή, Ελβετία ή Ονδούρα. Αν το πράγμα πάει έτσι πιστεύω ότι θα βρεθεί εύκολα στην οχτάδα. Αν όμως τερματίσει δεύτερη θα αντιμετωπίσει μάλλον την Ισπανία και εκεί θα έχουμε έναν πρόωρο τελικό που τα πάντα είναι ανοιχτά.

Προσωπικά θα ποντάρω στους Βραζιλιάνους και καθώς θα προχωράει το τουρνουά και αλλάζουν οι αποδόσεις μπορεί να καλύψω το στοίχημά μου για να έχω σίγουρο κέρδος.

Οι αποδόσεις που κυκλοφορούν για κατάκτηση του τροπαίου από την Βραζιλία είναι κοντά στο 5,5 με 6,5.

Όσον αφορά τον πρώτο σκόρερ θα ποντάρω τον Γουέϊν Ρούνι καθώς θεωρώ ότι η Αγγλία, παίζοντας σε έναν σχετικά εύκολο όμιλο, θα βάλει γκολ. Επίσης θεωρώ ότι οι Άγγλοι θα προχωρήσουν στο τουρνουά. Έτσι επιλέγω τον Ρούνι γιατί είναι το πρώτο "βιολί" των Άγγλων και θα έχει αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει. Οι αποδόσεις κυμαίνονται κοντά στο 9.

Οι επιλογές μου είναι ...

Νικητής -- Βραζιλία (πιθανό να το καλύψουμε για σίγουρο κέρδος)

Πρώτος σκόρερ -- Γουέιν Ρούνι

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: